torsdag 17 oktober 2013

Svenska företag borde lära sig lite av Sydafrikanska företag när det kommer till att stödja  hjälporganisationer. De flesta företag här nere samarbetar eller hjälper olika organisationer på något sätt.
 
Propel Africa arbetar bland annat med en organisation som heter A reaching hand. Propel Africa bidrar med att ta grupper till A Reaching Hands olika project och låta sina resenärer intigrera med människorna på de olika projekten, vilket i sin tur bidrar med pengar till organisationen och fantastiska erfarenheter för resenärerna.
 
A Reaching Hand är en ideell organisation som bland annat har öppnat ett daghem för de barn där föräldrarna inte har råd eller möjlighet att låta dem gå på dagis/förskola. Många av föräldrarna är ensamstående mammor som bär på HIV/AIDS och som tidigare var tvugna at lämna sina barn ensamma hemma hela dagen på grund av arbete. Nu är barnen i trygga händer tills föräldrarna/föräldern kommer hem.
 
I måndags förmiddag var vi fyra stycken från kontoret som åkte till kåkstaden Khayelitsha. Vi blev inbjuda av A Resching Hand som i samarbete med organisationen BREADrev har startat ett bageri. Målet är att de ska utbila fem kvinnor hur man bakar näringsrikt, nyttigt och gott bröd som de sedan ska sälja och för hoppningsvis blir självförsörjande i framtiden. Vi var med på deras första dag när Jeremy, som är bagare och en av grundarna till organisationen, visade och förklarade hur brödet blir till från början till slut. Han berättade bland annat vilka ingredienser som de använder, hur en deg ska se ut, hur man formar degen för att få den perfekta limpan!
 
Sen var det bara för de blivande bagarna att börja!
 
Det var helt fantastiskt att se Jeremy lära ut det han älskar och att se dessa kvinnor suga in all ny kunskap och baka sina första bröd men bra, hälsosamma och nyttiga råvaror!
 


 
 
Vi ska försöka åka ut om några veckor och se deras framsteg och köpa bröd av dem!
 
Ikväll  ska vi på ett event hos en organisation som heter Greenpop. De kämpar för att bevara och återuppbygga naturen på nytt genom att plantera träd. Detta görs framför allt i kåkstäderna tillsamamns med barnen som bor där. Greenpop arbetar över hela södra Afrika och för varje person som är med planteras ett nytt träd.
 
Propel Africa har aldrig arbetat med Greenpop, men vi vet att hållbarhet och naturen är en viktig fråga för flera av våra gäster och leverantörer, så vem vet vad detta kan leda till?
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar