måndag 11 november 2013

Taffelberget

I fredags fick jag äntligen vara med på mitt första uppdrag ute med kunderna.

En nyanländ grupp på 12 personer hade kommit och idag skulle vi ta med dem upp till Taffelberget där vi bjöd på lite lunch och som överraskning bubbel dagen till ära!

Det var väldigt spännande att se hur det går till i praktiken. Det pratas en hel del om detta då alla som arbetar här har varit med och välkomnat grupper på berget tidigare.

Nyameka är en tjej som har jobbat väldigt länge med Pelle och Pernilla. Hon började som barnflicka för deras barn och nu när dem har blivit äldre försöker Pelle och Pernilla hjälpa henne att uppfylla sin dröm och starta en egen catering firma! Tidigare har Propel köpt lunch till sina gäster från en lokal cateringfirma, men för att hjälpa Nyameka att få igång sitt företag har dem bestämt sig för att anställa henne för att göra cateringen till deras gäster de gånger detta är aktuellt.

Vi på kontoret har testat maten, men det var första gången det serverades till gäster så jag tror att Nyameka var lite spänd på att se vad dem skulle säga.

Processen går till på följande sätt:

Vi åker till Taffelberget ca 30-45 minuter innan gästernas ankomst till linbana som tar dem upp till toppen av berget. Innan vi åker har vi packat en stor väska med alla nödvändigheter så som dukar, fat, maten, häftmassa, gruppens skylt, glas mm (det finns en checklista så att man inte glömmer någonting).

Vi har kontinuelig kontakt med gruppens guide som hela tiden uppdaterar oss om vart dem befinner sig.

Under tiden vi väntar in gruppen förbereder vi med att duka upp, lägga allt på fat, se till att allt ser snyggt ut och precis när grupperna har kommit upp till Taffelbergetstopp häller vi upp bubblet så att vi direkt kan servera det till gästerna.

När gruppen var klar  packade vi ihop allt och åkte tillbaka till kontoret. Har man tur finns det lite kvar av Nyamekas underbara mat som vi kan dela på!

Gästerna var otroligt nöjda! Det serverades kycklingspett med sweet chili sås, vegetariska minipajer med basilika, fetaost och rödlok, spett med körsbärstomater och ost som doppas i vitpesto och sedan avslutades det hela med brownies och jordgubbar. Till detta serverades mousserande vin från en lokal vingård. Självklart finns det alltid alkoholfria alternativ!

De dagar då Taffelberget är stängt på grund av väderförhållanderna tar Propel sina grupper till Signal Hill istället. Även fast linbanan gick och berget var öppet i fredags, skulle vi nog egentligen tagit gästerna till Signal Hill då sikten var fruktansvärt dålig på Taffelberget! Dagar då berget är molnfritt är det en fantasisk utsikt och något av det bästa man kan göra när man är i Kapstaden, men tyävrr fick inte den gruppen uppleva det.

Ändå var dem vid gott mod och tyckte att det var en spännande upplevelse och jag fick en härlig kommentar får en av damerna när jag serverade bubbel:

"Då var det in i dimman, i dubbelbemärkelse!"

När en sådan kommentar kommer, vet man att gästerna är glada och nöjda och att det inte är hela världen att dem inte fick se den vackra utsikten!

Sämsta möjliga utsikt!
  
Nyameka med sin fina Catering








 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar